Rouwen

Rouwen

Voor rouwverwerking bestaat geen handleiding en ook hier kun je geen kant en klare oplossingen krijgen, wel willen we je wat informatie aanreiken waarmee je hopelijk een stuk op weg kunt.

Specifieke vragen?
Het rouwproces

Rouwen is niet zo vanzelfsprekend.
Rouw ontstaat als reactie op het verlies van iemand die een grote betekenis had in het leven van de nabestaande. De pijn van dat gemis is de ‘prijs’ die men betaalt voor de band met de overledene. Rouwenden moeten hun leven opnieuw afstemmen, de geliefde persoon is immers voorgoed weg. Rouwen is om die reden een proces van aanpassen. Hoe lang het rouwproces duurt, is voor iedereen verschillend.
Iedereen maakt ingrijpende verliezen mee: niet alleen door de dood maar ook door het leven. Verlies van het werk, van een huwelijk, van vriendschap, van gezondheid zijn voorbeelden van betekenisvolle verliezen. Ook de verliezen die wij ervaren door de natuurlijke loop van het leven, zoals wanneer de kinderen het ouderlijk huis verlaten of bij het afsluiten van het arbeidsleven, kunnen ingrijpend zijn.
Eén van de meest ingrijpende verliezen waarvoor een mens zich geplaatst ziet, is het verlies van een dierbare door overlijden.

Lees meer

Lees minder

Er zijn momenteel geen beschikbare producten gevonden voor deze categorie!
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: