Bewaren medicatie

Bewaar je geneesmiddelen en hun bijsluiter steeds IN HUN OORSPRONKELIJKE VERPAKKING om vergissingen te voorkomen.

Geneesmiddelen zijn gevoelig voor licht, warmte en vocht. Schommelingen in temperatuur en vocht kunnen de houdbaarheidstermijn en dus de werkzaamheid van een geneesmiddel beïnvloeden. De meeste geneesmiddelen moeten bewaard worden op een KOELE, DONKERE EN DROGE plaats (10 à 20°Celsius). Daarom is de slaapkamer of de kelder (indien niet vochtig) een ideale plaats voor je medicijnkastje. Plaats je medicijnkastje NOOIT IN DE BADKAMER!

Raadpleeg de bijsluiter om de juiste bewaarvoorschriften te kennen. Sommige geneesmiddelen zoals vaccins, insulines, zetpillen (suppo's) moeten in de koelkast bewaard worden. Leg ze bij voorkeur in de deur van de koelkast of onderaan in de koelkast (±5°). Voorkom zeker dat deze producten tegen het vriesvak aan liggen. Ook de hoestflessen die de apotheker zelf bereidt worden best in de koelkast bewaard.

Laat geneesmiddelen niet rondslingeren en hou ze vooral BUITEN BEREIK VAN KINDEREN. Zet ze daar waar ze niet bij kunnen en liefst in een kastje dat op slot kan. Waarschuw hiervoor ook iedereen aan wie je je kinderen toevertrouwt: grootouders, babysit, onthaalmoeder,… Leer je kinderen dat geneesmiddelen geen snoepjes zijn.
CONTROLEER REGELMATIG DE VERVALDATUM van de geneesmiddelen en verwijder de producten die vervallen zijn.

bewaren medicatie